Chiro

Nuttige documenten

LedenboekjeZiekenfondsenEr zijn een aantal ziekenfondsen die een deel van je kamp- of lidgeld terugbetalen. Hoeveel de terugbetaling bedraagt, hangt af van het ziekenfonds en van de regio. Voor de tegemoetkoming moet je het bewijs van deelname aan een jeugdwerkinitiatief ingevuld aan je mutualiteit bezorgen.


Hier kan je een overzicht vinden van de tegemoetkomingen door ziekenfondsen.

Fiscaal aftrekbaarOuders kunnen extra jeugdbewegingskosten voor kinderen onder 14 jaar aftrekken van hun belastingen. Om aanspraak te kunnen maken op die belastingsvermindering, heeft men een attest nodig van de Chiro. Dat attest moet door de gemeentelijke jeugddienst aan de Chiro bezorgd worden. Vraag het dus zeker na bij de hoofdleiding!


Het geld dat u betaalt voor kinderopvang (lees in uw geval: betalende activiteiten exclusief het inschrijvingsgeld voor een normaal werkjaar zoals het kamp) aftrekken van uw belastingen. Om dit te kunnen doen, moet er een fiscaal attest worden doorgestuurd bij uw belastingsaangifte.


Indien u hiervoor in aanmerking komt, spreek gerust de hoofdleiding aan of contacteer hen via mail.


Meer info over fiscale attesten vind je op de website van De Ambrassade.

UiTPASMensen met een beperkt inkomen die wonen in één van de deelnemende gemeenten (Diksmuide, Ieper, Poperinge en Zonnebeke), kunnen een gratis UITpas krijgen en genieten van 80% korting bij deelname aan UiTPAS-activiteiten. Dit zijn:

Kom je niet in aanmerking volgens deze omschrijvingen, maar heb je het toch financieel moeilijk? Ga langs bij de dienst Welzijn in Auris. Daar bekijkt men samen met jou of je al dan niet recht hebt op het kortingstarief. Na één jaar moet het kortingstarief op je UiTPAS vernieuwd worden.


Indien u hiervoor in aanmerking komt spreek gerust de hoofdleiding aan of contacteer hen via mail.


Meer info over de UITpas vind je op de website van Stad Ieper.  • personen die een (equivalent) leefloon genieten gedurende drie volledige en ononderbroken maanden
  • personen in budgetbeheer en budgetbegeleiding met actieve schulden
  • personen binnen een collectieve schuldenregeling met actieve schulden
  • personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen voor bejaarden
  • personen met recht op verhoogde tegemoetkoming (excl. personen met twee of meer eigendommen of die deel uitmaken van een vennootschap)